13. června 2012

Kachna s pomerančem

kachna, mandle, 2 pomeranče, sůl, marináda: 2 lžíce sójové omáčky, pálivá paprika nebo tabasco, drcený pepř, lžička mletého zázvoru nebo drobně usekaný, 0,5 lžičky mleté skořice, mletý badyán, 2 lžíce desertního vína, 2 lžíce pomerančové šťávy, lžička pomerančové kůry nastrouhané,  lžíce karamele, placky: 300 g hladké mouky, sůl, voda,vepřové sádlo, mletý pepř
Menší kachnu rozdělíme na porce, mírně osolíme, opepříme a potřeme marinádou smíchanou ze všech přísad (místo místo karamelu lze použít med, zázvor drobně usekat.Kachnu potřenou marinádou dáme do chladu rozležet na 2 hodiny. Pak porce kachny pomalu upečeme. Během pečení potíráme zbylou marinádou a podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou. Před dopečením posypeme mletými mandlemi či ořechy. Upečené porce kachny srovnáme na tác, obložíme plátky pomeranče a podáváme s rýží. Vhodné jsou i tenké placky. Ty připravíme tak, že z hladké mouky a vody zaděláme tužší těsto. Tence rozválíme, vykrojíme placky asi 12 cm v průměru a upečeme na suché plotně. Po upečení lehce pomastíme a skládáme na sebe.Každý položí na placku kousek masa namočený ve vypečené šťávě, kousek pomeranče,
svine jako omeletu a krájí sousta, která lze namáčet tyčinkami ve vypečené šťávě nebo ve zředěné sójové omáčce.

Žádné komentáře:

Okomentovat