14. června 2012

Pikantní kousky ryby

750 g rybího filé, rostlinný olej,
marináda: 5 mladých cibulek, 2 lžíce desertního vína, lžíce hořčice,  lžíce sójové omáčky,  lžička mletého zázvoru, lžička octa,  lžička moučkového cukru,  lžička glutasolu

Rybu (filé, kapra, úhoře) nakrájíme na proužky 2 x 3 cm. Připravíme si do misky marinádu z pokrájené cibulky (mladé i s natí, příp. cibuli), ostré hořčice a ostatních přísad a nejméně na 20 minut do ní ponoříme kousky ryby. Pak je vyjmeme a necháme okapat do misky. Oschlé proužky rybího masa prudce opečeme na oleji ze všech stran. Rybu vyjmeme a dáme stranou. Na témže oleji krátce povaříme zbytek marinády. Potom vložíme do vzniklé směsi nazpět kousky ryby a zamícháme. Příloha: rýže a zeleninový salát.

Žádné komentáře:

Okomentovat