13. června 2012

S'čchuanské kuře Kung Pao

400 g kuřecích prsíček, 4 papriky, 2 bílky, 3 lžičky hladké mouky, sůl, 4 lžíce burských oříšků, 5 lžic rostlinného oleje,
zálivka: 1.5 lžičky pálivé papriky, 2 lžíce desertního vína, 2 lžíce sójové omáčky, cibule,  lžíce moučkového cukru, sůl,  lžička octa, glutasol

Kuřecí maso bez kosti nakrájíme na malé kostičky o hraně asi 1 cm. Bílky rozšleháme s moukou, lehce osolíme a smícháme s pokrájeným kuřecím masem. Chvilku necháme odležet. Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme kuřecí maso v bílkovém obalu za stálého míchání.Osmažené maso vyjmeme, dáme stranou, odlijeme nadbytečný olej, na pánvi ponecháme asi 2 lžíce. Potom jej opět rozpálíme, vrátíme maso, přidáme papriky (půl zelených a půl červených) pokrájené na malé čtverečky, osmahneme, přidáme burské oříšky, znovu opečeme.V misce připravíme zálivku z pálivé papriky, vína, sójové omáčky, jemně usekané cibule, cukru, octa, glutasolu nebo vegety. Připravenou zálivkou přelijeme maso na pánvi.Zamícháme, osmahneme. Pokrm nemá mít skoro žádnou šťávu. Příloha: vařená rýže

Žádné komentáře:

Okomentovat