14. června 2012

Lví hlavy - Šitsitou

500 g mletého masa nebo jemně sekaného, cibule, vejce, špetka pálivé papriky, 2 lžíce vína, 100 g bambusových výhonků nebo celeru, 2 lžíce sušených hub (předem namočených), lžička mletého zázvoru, sůl, špetka moučkového cukru, špetka glutasolu, olej, škrobová moučka, 500 g zelí, lžíce vína, špetka pálivé papriky,  lžička moučkového cukru, 1/8 l vývaru,  lžíce sójové omáčky
Mleté maso promícháme s drobně nakrájenou cibulkou, vejcem, paprikou a vínem. Přidáme bambusové výhonky nebo celer (drobně na kostičky pokrájené a osmažené na oleji), posekané namočené houby, zázvor, sůl, cukr a glutasol. Dobře prohněteme a necháme chvíli odležet. Z masy utvoříme 2 koule na porci, obalíme ve škrobové moučce a dáme stranou. Zelí rozebereme na listy, odstraníme silná žebra a listy nařežeme na větší kousky (6 cm x 6 cm). V kastrolu rozehřejeme olej, dno pokryjeme polovinou nakrájených zelných listů a lehce osmahneme. Na jiné pánvi osmažíme koule do zlatohněda, opatrně položíme na zelné listy a zakryjeme zbylou polovinou nakrájeného zelí. Zalijeme vývarem, smíchaným s pálivou paprikou, cukrem, sójovou omáčkou a vínem a dusíme asi 1/2 hodiny. Příloha: rýže

Žádné komentáře:

Okomentovat