14. června 2012

Salát z pekingského zelí

500 g pekingského zelí,  lžíce sójové omáčky, lžička moučkového cukru,  lžíce octa, špetka chilli, špetka glutasolu, špetka mletého zázvoru,  lžíce rostlinného oleje,  šálek jidášova ucha, 3 lžíce nakládané kapie, sůl, lžíce sezamových semínek
Pekingské zelí zbavíme vnějších listů, promyjeme a napříč krájíme na tenké proužky.Přidáme sójovou omáčku, cukr, ocet, koření a olej a dobře prohněteme. Pak přidáme pokrájené vařené černé (i jiné) houby, kapie a podle chuti přisolíme. Promícháme. Dáme vychladit a studený podáváme posypaný opraženými sezamovými semínky nebo sekanými burskými oříšky.

Žádné komentáře:

Okomentovat