13. června 2012

Vepřové maso s mandlemi

400 g vepřové kýty, lžička škrobové moučky, sůl,  bílek, 50 g mandlí, 4 žampióny,100 g bambusových výhonků, 3 lžíce rostlinného oleje,  paprika,  pórek, 2 stroužky česneku, špetka mletého zázvoru, špetka pálivé papriky
zálivka: 2 lžíce vína,  lžička škrobové moučky,  lžička sójové omáčky, špetkaglutasolu, 1/2 dl vývaru

Libové maso nakrájíme na drobné kostičky, smícháme s rozšlehaným bílkem a škrobovou moučkou, lehce osolíme a necháme chvíli odležet. Mezitím nakrájíme papriku na kostičky,pórek, žampióny, bambusové výhonky (nebo kedlubnu) a česnek na plátky.Na hlubší pánvi rozpálíme olej, přidáme kostičky masa, rychle opečeme ze všech stran, vsypeme opražené mandle, osmahneme. Přidáme papriku, žampióny, pór a česnek, promícháme, opečeme, okořeníme zázvorem a paprikou a zalijeme zálivkou. Podusíme několik minut za stálého míchání. Příloha : rýže

Žádné komentáře:

Okomentovat