14. června 2012

Teplý salát Čchao San Jang

salátová okurka, 2 papriky, 15 dkg kukuřičných zrn, 2 šalotky, 3 stroužky česneku,feferonka,  lžička mletého zázvoru,  lžička sójové omáčky,  lžíce octa, sůl, špetka glutasolu, 2 lžíce rostlinného oleje, mletý pepř
Okurku nakrájíme na tenké plátky, rovněž čerstvé mladé kukuřičné palice, které můžeme použít místo kukuřičných zrn. Cibuli na kolečka, česnek na plátky, papriky na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a opečeme krátce postupně česnek, cibuli, nakrájenou papričku, zázvor,kukuřici (i konzervovaná okapaná zrna), okurku, papriky, přidáme zázvor, sójovou omáčku,sůl, pepř a glutasol - vše zas stálého míchání. Nakonec přidáme ocet. Promícháme a podáváme teplé jako salátovou přílohu. Salát je ale chutný i studený
.

Žádné komentáře:

Okomentovat