10. června 2012

Čokoládové fondue

500 g čerstvého ovoce (jahody, ananas, banán, broskve, pomeranč), 250 - 300 g kvalitní hořké čokolády,100 ml smetany na šlehání,sekané oříšky,strouhaný kokos,nadrobené sušenky,mandlové lupínky k podávání

Ovoce omyjeme, očistíme, oloupeme, zbavíme semen, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Ve vodní lázni nebo ve speciálním kotlíku na fondue nejdříve pomalu zahřejeme smetanu na šlehání, potom přidáme na kousky nalámanou hořkou čokoládu a necháme ji ve smetaně rozpustit do hladka.Nakrájené ovoce servírujeme na talířku nebo mističce, aby si je děti mohly napíchnout na špejle jako špízky nebo je mohou pomocí dlouhých vidliček na fondue namáčet do teplé čokoládové omáčky. Jednotlivá sousta se dají ještě pro docílení zajímavější chuti obalovat nebo sypat oříšky, strouhaným kokosem, nadrobenými sušenkami či mandlemi. Místo hořké čokolády můžeme na ovocné fondue použít podle chuti také smetanovou nebo bílou čokoládu. Čerstvé ovoce také chutná zajímavě, když ho namáčíme v teplém vanilkovém krému, čokoládovém pudinku či v omáčce z pěnových bonbónů marshmallows nebo z nugátové pomazánky.

Žádné komentáře:

Okomentovat