12. června 2012

Nakládané maso s krabími tyčinkami


600-700 g kuřecích řízků, 8 (10 krabích tyčinek),
marináda: 6 stroužků česneku (pokud je slabý tak i více), 2 lžičky soli,  0,5 lžičky pepře, 0,5 lžičky mletého zázvoru, lžička kari koření, 2 lžíce oleje,  lžíce solamylu, 2 lžíce polohrubé mouky, lžíce sojové omáčky, lžíce worcestrové omáčky, důkladně promícháme. Při vaření: lžíce oleje na smažení, 0,5 litru kuřecího vývaru na dušení (může být i více), lžíce polohrubé mouky

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, nebo naklepeme na medailonky, pokrájíme krabí tyčinky na malé kousky a naložíme nejlépe přes noc do marinády, kterou jsme si připravili z již vypsaných surovin.
Rozehřejeme olej na pánvi, přidáme jen maso s krabími tyčinkami a zprudka opečeme asi 3 minuty, poté přilijeme zbytek marinády a kuřecí vývar, který jsme si připravili z bujónu nebo z kostí. Vše dusíme až je maso měkké (podle velikost) asi tak 10 min. 
Kdo má rád může zahustit šťávu 1 lžící polohrubé mouky, postupně sypat a rozmíchávat aby se netvořili hrudky. Přílohy: brambory, hranolky, rýže. Varianty-je možno dělat bez krabích tyčinek, nebo s kotletou, krůtím masem.

Žádné komentáře:

Okomentovat