11. června 2012

Dunajské vlny

200 g másla, 3 lžíce kakaa,200 g práškového cukru,, 5 vajec,2 polévkové lžíce rumu,300 g polohrubé mouky,2 čiové lžičky kypřícího prášku do pečiva,680 g vypeckovaných višní 

krém: 1 vanilkový  pudinkový prášek, 5 dl mléka, 40 g cukru 125 g másla
poleva: 75 g tmavé čokolády, 60 g másla

Máslo utřeme s práškovým cukrem do pěny. Při stálém šlehání po jednom přidáváme celé vejce a 1 polévkoveu lžíci rrumu. Potom přidáme mouku smíchanou s kypřícim práškem. Smícháme. Polovinu těsta natřeme na máslem vymazaný plech. Do druhé poloviny přidáme kakao a další lžíci rrumu. Promícháme a natřeme na světlé těsto. Vypeckované višně rozdě-líme na těsto a zlehka přitlačíme. Těsto vložíme do vyhřáté trouby a pe-čeme asi 20 až 30 minut. Na vychladlé těsto rozetřeme krém a koláč od-ložíme do chladničky ztuhnout. Po ztuhnutí ho polejeme polevou.
Krém:  pudinkový prášek rozmícháme v mléce. Za stáleho míchání uvaří-me  pudink, necháme ho vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem a po lžících přidáváme do vychladlého  pudinku.
Poleva: Na mírném ohni rozpustíme máslo s čokoládou. Při stálém míchání utřeme dohladka. Necháme krátce vychladnout  a natřeme na vychladlý krém.

Žádné komentáře:

Okomentovat