14. června 2012

Kudrnatá omeleta s mušlemi

4 mladé cibulky s natí, 2 pokrájené žampióny, 3 vejce,  lžička sójové omáčky, lžíce vody,  lžíce brandy, 0,5 lžičky glutasolu, špetka moučkového cukru, sůl,  lžička krabí moučky, mušle, olej
Na rozpáleném oleji na pánvi osmahneme pokrájenou cibulku a žampióny. Mezitím rozšleháme vejce se sójovou omáčkou, vodou, brandy, glutasolem, cukrem, solí a krabí moučkou (lze nahradit proužkem sardelové pasty, ale nemusí být).Vaječnou směs vylijeme na pánev s cibulkou a žampióny. Po krátké chvíli nožem nebo vidličkou narušujeme okraje omelety a natáčením pánve přiléváme do vzniklých mezer řídkou vaječnou směs. Když začne omeleta tuhnout, přidáme konzervované mušle (čerstvé mušle osmahneme se žampióny a cibulkou). Okraje omelety zalijeme lžící oleje, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni necháme omeletu naskočit. Okraje omelety mají být "kudrnaté".Obložíme pokrájenými rajčaty, paprikami, okurkami a podáváme s bílým pečivem nebo chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat