13. června 2012

Pečené kuře Lin

1 kg kuřete
marináda: 2 lžičky mletého zázvoru nebo kus čerstvého jemně mletého, 2 lžíce sójové omáčky, papriková pasta, 2 lžíce desertního vína, lžička mleté skořice nebo kousky celé, 2 lžíce rostlinného oleje

Očištěné kuře rozpůlíme a každou polovinu potřeme marinádou ze všech stran. Necháme na pekáčku odležet nejméně 2 - 3 hodiny v chladnu. Pak upečeme spolu se zbytkem marinády dočervena v troubě. Podle potřeby podlijeme vodou a občas kuře potřeme vypečenou šťávou.Mezitím připravíme omáčku prostým smícháním přísad. Paprikovou pastu lze nahradit lžičkou směsi sladké a pálivé mleté papriky osmahnuté na pánvi s olejem. Kuře podáváme na stůl neporcované. Hosté si odlupují tyčinkami kousky křehkého kuřete a smáčejí v připravené omáčce. Příloha: rýže nebo nudle a zeleninový salát

Žádné komentáře:

Okomentovat