13. června 2012

Kantonské jarní závitky

nádivka: 300 g mletého masa (vepřové nebo drůbeží), 100 g bambusových výhonků, celer nebo mladé květní stvoly česneku, sůl,  cibule,  lžíce sušených hub, lžíce vodky,lžička moučkového cukru, špetka mletého zázvoru, špetka mletého pepře,  lžička škrobové moučky, špetka glutasolu nebo vegety, lžíce sójové omáčky, olej
těsto : 200 g hladké mouky, 100 g škrobové moučky, sůl,  vejce, horká voda
obal : 4 lžíce hladké mouky, 3 lžíce škrobové moučky, voda

Na lžíci oleje zpěníme drobně pokrájenou cibuli a zeleninu (bambusové výhonky, celer,česnekové stvoly), přidáme předem namočené a usekané houby, maso, cukr, zázvor, pepř,škrobovou moučku, sójovou omáčku. Opečeme za stálého míchání a nakonec přidáme vodku a glutasol, podle chuti osolíme a dáme stranou. Připravíme si těsto z hladké mouky, škrobové moučky a vroucí vody, kterou postupně přiléváme, až vznikne řidší těsto jako na palačinky. Pak zašleháme vejce. Z těsta upečeme na rozpálené pánvi vytřené jen slabě olejem velmi tenké palačinky o průměru 15-20 cm.Upečeme je jen po jedné straně; jakmile ztuhnou, vyjmeme je a skládáme na sebe, aby zůstaly vláčné. Potom je naplníme masitou směsí, uzavřeme jako psaníčko a stočíme do ruličky.Na obalení si připravíme řídké moučné těstíčko. Každý závitek v něm omočíme a osmažíme ze všech stran dozlatova.Křupavé závitky podáváme k vínu nebo jako předkrm.

Žádné komentáře:

Okomentovat