12. října 2010

Zeleninový krém se šafránem

olej stolní 200 g, cibule 200 g, mouka hladká 200 g, vývar z vepřových kostí 2000 g, květák 110 g, zelenina kořenová 400 g, muškátový květ 1 g, mléko 500 g, polévkové koření 10 g, sůl 10 g, šafrán 1 g, máslo 100 g, petrželka nať 10 g, smetana 150 g

Cibulovou jíšku zalijeme vývarem - B. Dobře vyšleháme, abychom se zbavili hrudek mouky. opranou kořenovou zeleninu pokrájíme na kousky a uvaříme v polévce. Když je zelenina měkká rošleháme jí a napěníme emulgátorem. Přidáme mléko a dopředu spařený šafrán. Dochutíme solí a polévkovým kořením. Do hotové polévky přidáme růžičky uvařeného květáku a máslo. Polévku zdobíme šlehačkou a posypeme sekanou petrželkou. Vývar z květáku můžeme použít při výrobě. Krémová plévka béžové barvy s růžičkami květáku zjemněná smetanou.

Žádné komentáře:

Okomentovat