12. října 2010

Vepřový filet na sladké paprice s divokou rýží

vepřová kýta 1500 g, sůl 30 g, cibule 200 g, olej stolní 120 g, vývar telecí 200 g, mouka hladká 150 g, paprika 100 g, paprika mletá sladká 20 g, mléko 250 g, smetana 100 g, máslo 50 g, víno bílé 100 g, rýže černá divoká 750 g, sůl 20 g

Plátky z vepřové kýty opečeme na oleji. Máslovou jíšku za přidání červené sušené papriky zalijeme telecí essenci a bílým vínem. Omáčku zjemníme smetanou.Přidáme na drobné kostičky nakrájené čerstvé papričky (červenou,zelenou,žlutou). Upečené plátky masa krátce pošírujemem v hotové omáčce.Černou rýži uvaříme stejným způsobem jako rýži bílou.Dva plátky masa redukované ve smetanové omáčce s kousky papriky. Omáčka je smetanová krémová růžová po použité paprice.

Žádné komentáře:

Okomentovat