15. října 2010

Tofu ve vinném těstíčku

600 g přírodního tofu, 2 dcl bílého vína, 60 g hladké mouky, 1 PL sladké papriky, sůl, pepř, 0,3 oleje na smažení, citron (podle chuti na pokapání)
grilovaná zelenina : 200 g čerstvé papriky (mix zelená, červená, žlutá), 200 g rajčat, 200 g cukety, 50 g jarní cibulky, 20 g česneku, špetka provensálského koření, sůl, bílý pepř,1 PL olivového oleje na osmahnutí
brambůrky : 400 g ve slupce vařených malých brambůrků, 30 g čerstvé máty, limetka, pepř,sůl, 2 PL olivového oleje

Z mouky a vína vymícháme středně tuhé těstíčko, dochutíme ho solí, pepřem a sladkou paprikou. Přírodní tofu je neochucené, tak se nebojte připravit pikantní těstíčko, můžete i experimentovat a přidat do něj také bylinky.Tofu nakrájíme na plátky či kostky, obalíme v těstíčku a smažíme ponořené v oleji dozlatova. Po upečení necháme okapat na papírovém ubrousku a můžeme vydatně pokapat citrónovou šťávou.Omytou zeleninu očistíme, nakrájíme a zprudka na kapce olivového oleje orestujeme spolu se solí, pepřem a provensálským kořením.Ve slupce uvařené a oloupané brambůrky opečeme, osolíme a opepříme, lehce promícháme s nasekanou mátou, nakonec přidáme limetovou šťávu.Vše pěkně naaranžujte na talíře.

Žádné komentáře:

Okomentovat