12. října 2010

Telecí filé s husími játry a liškami na smetaně

telecí kýta 2000 g, sůl 30 g, olej stolní 200 g, husí játra 500 g, sádlo škvařené 100 g, houby čerstvé 1000 g, bešamel 500 g, citronová šťáva 100 g, smetana 200 g,sherry 100 g, sůl 10 g, mrkev 500 g, brokolice 500 g

Předem i s kořením naložené plátky telecí kýty opečeme na plátu. Husí játra s liškami opečeme zvlášť přidáme bešamelovou omáčku ,víno, smetanu, citr. šťávu a 2min provaříme. Mladou zahradní zeleninu můžeme před samotným vařením tvarovat do různých tvarů (soudečky, rohlíčky, kuličky atp.) a uvařit v oslazené a trochu osolené vodě. Při ůpravě na talíři maso přeléváme omáčkou jenom přes půlku. Zahradní zeleninku můžeme na talíři naleštit máslem.

Žádné komentáře:

Okomentovat