11. října 2010

Smažený hermelín s ovocnou omáčkou

sýr hermelín 480 g, jahody 500 g, rebarbora 250 g, rybízová šťáva 100 g, víno bílé 100 g, ocet vinný 30 g, pepř zelený 15 g, solamyl 10 g, mouka hladká 30 g, vejce 2 ks, strouhanka 50 g, olej stolní 250 g, sůl 20 g, cukr krystal 20 g, pepř bílý 3 g, hlávkový salát

V kastrolu svaříme rybízovou šťávu s vínem a octem. Přidáme rebarboru pokrájenou na asi 2 cm dlouhé kousky, kuličky zeleného pepře a na mírném ohni povaříme asi 5 minut. Přilijeme solamyl, kterou jsme rozmíchali v trošce vody a nakonec vhodíme půlky jahod. Osolíme, opepříme a podle chuti osladíme. Mezitím obalíme půlky hermelínu v mouce, vejcích a strouhance. Smažíme po obou stranách asi 3 minuty. Na talíře rozložíme listy salátu, položíme smažený sýr a přelijeme omáčkou. Ozdobíme několika snitky petrželky.

Žádné komentáře:

Okomentovat