12. října 2010

Zapečené kuřecí maso se šunkou a sýrem

kuře, sůl, máslo 60 g, šunka 200 g, sýr tvrdý 200 g, broskev kompot  

Může být i bez broskve. Nejdříve kuře uvnitř i zevně osolíme, dáme na pekáček s rozehřátým máslem a pečeme. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a podléváme teplou vodou nebo vývarem. Maso po upečení opatrně, aby se příliš nerozdrobilo, vykostíme. Na prkénko rozložíme plátky šunky, a na ně stejnoměrně rozložíte vykostěné maso z kuřete, navrch dáme půlku broskve a každou porci ještě překryjeme plátkovým sýrem. Na pekáček nalijeme vypečenou šťávu s tukem z pečení, rozložíme připravené porce kuřete na šunce a zapečeme. Pokrm je hotov tehdy, když sýr na povrchu pěkně zezlátne. Podáváme s vařenými brambory a salátem nebo kompotem

Žádné komentáře:

Okomentovat