11. října 2010

Smažená roštěná v jemném těstíčku s bylinkami

roštěná 1500 g, vejce 5 ks, mouka hladká 200 g, víno bílé 100 ml, pažitka 10 g, šalvěj 3 g, rozmarýn 3 g, sůl 10 g, sýr eidamský 150 g, olej 500 g, salát hlávkový 5 ks, mouka kukuřičná 800 g, kukuřice 400 g, žloutek 5 ks, sůl 20 g, pepř bílý 1 g, mléko 100 ml

Jeden řez z nízkeho roštěnce lehce naklepeme a osolíme. Potom obalíme v těstíčku z vajec, mouky,bílého vína,eidamu a koření. Smažíme pozvolna ponořené v rozpáleném oleji. Kukuřičné placičky připravíme z kukuřičné mouky a celých zrníček sterilované kukuřice. Do těstíčka přidáme pouze žloutky, bílý pepř a trochu mléka. Placičky pečeme ve tvořítkách pro lívance.

Žádné komentáře:

Okomentovat