9. září 2010

Studená roláda z mletého masa

roláda : 1 kg mletého vepřového masa, 250 ml mléka, sůl, pepř, vejce
náplň : cibule, 100 g anglická slanina, 4 vejce, plechovka hrášek, 50 g strouhaný sýr, kapie nadrobno nakrájená, 6 nožiček párků

Roláda: Maso, mléko, sůl, pepř a vejce dobře rukama promícháme až těsto lepí. Necháme odležet v chladu do druhého dne. Namočenýma rukama roztáhneme z těsta plát cca 25x20 cm na mikroten nebo sáček. Povrch potřeme hořčicí. 
Náplň: Na pánvi opečeme anglickou slaninu s cibulí nakrájenou na drobno, vložíme vejce a připravíme opravdu řídká míchaná vejce - na hniličku. Odstavíme, přidáme hrášek, kapii nakrájenou nadrobno, můžeme vložit třeba i sterilované žampiony nakrájené nadrobno apod, aby směs byla chuťově bohatá. Směs rozetřeme na roládu a na ni položíme párky nakrájené na tenké dlouhé plátky (čtvrtky podélně). Pomocí mikrotenu zarolujeme (ovšem pozor, nenecháme jej uvnitř!), stejně zaděláme i boky rolády. Povrch ještě upravíme a uhladíme mokrýma rukama, aby nikde nebyly díry a potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme na plech a pečeme cca 30 minut. Poté necháme vychladit a můžeme krájet na plátky.

Žádné komentáře:

Okomentovat