7. září 2010

Barevné kuřecí srdíčka

400 g kuřecích srdíček, 150 ml sojové omáčky, lžíce sušených česnekových plátků, menší pórek, červená, žlutá a zelená paprika (buď po 1 menší nebo po 1/2 větší), lžíce oleje, popř. hrst sušených hub

Srdíčka naložíme do sojové omáčky s česnekovými plátky a necháme asi hodinu odležet (pokud budeme dávat i houby namočíme je zároveň do trochy vody). Pórek nakrájíme na kolečka, papriky na tenké nudličky. Srdíčka zprudka orestujeme na rozpáleném oleji, podlijeme zbylou sojovou omáčkou s česnekem, případně přidáme namočené houby. Pak asi 10 min. dusíme a podle potřeby zlehka podléváme vodou. Zeleninu spaříme vařící vodou a přidáme k již měkkým srdíčkům, popřípadě podlijeme ještě trochou vody a ještě krátce podusíme (tak, aby zelenina příliš nezměkla). Vhodná příloha je vařená rýže.

Žádné komentáře:

Okomentovat