7. září 2010

Jatrová paštika

50 dkg vepřových jater, 25 dkg tlustého uzeného špeku, 2 cibule, 2 vejce, sůl lžička, pepř ( čtvrt lžičky), po půl  lžičce: sušený tymián, bazalka, oregano, zázvor, majoránka, 2 lžíce hladké mouky, čtvrt l šlehačky, 30 dkg syrového sádla

Syrové sádlo nakrájíme na 2 mm plátky a těmi vyložíme formu ( na biskupský chlebíček). Játra, cibuli a uzený špek rozemeleme v masovém strojku a dáme do větší mísy. Přidáme vejce, koření, mouku a na hust ušlehanou šlehačku. Vše opatrně promícháme a vlijeme do formy. Tu přikryjeme alobalem a vložíme vše do většího pekáče naplněného vodou. Pečeme cca 1 a  půl hodiny v mírné troubě ( 200 C). Necháme vychladnout ( do druhého dne) a vyklopíme. Můžeme ozdobit dle fantazie (bobkový list, jalovec, červená/zelená paprika, feferonka, rajče, okurka atd.

Žádné komentáře:

Okomentovat