18. září 2012

Zelené fazolky s česnekem a mátou

600 g čerstvých zelených fazolek (odstraňte špičky a tuhá vlákna), 3 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky, lžíce balzamikového octa, 3 lžíce nasekané čerstvé máty, sůl, pepř 

Fazolky vsypte do vařící vody a povařte jen pět až šest minut, aby zůstaly křehké. Vlijte na cedník a rychle ochlaďte pod tekoucí vodou - tím si zachovají krásně zelenou barvu. Nechte je dostatečně odkapat, případně rozložte na utěrku, aby opravdu oschly. Jestli je chcete podávat později, nasypte je do misky a potáhněte fólií. Na lžíci oleje dozlatova osmahněte česnek; může to trvat tak tři minuty. I s olejem ho přelijte do servírovací misky a nechte vychladnout. Přidejte fazolky a opatrně promíchejte. Zbývající olej, ocet, sůl, pepř a mátu prošlehejte a zálivkou přelijte fazolky s česnekem. Promíchejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat