17. září 2012

Italská fazole

600 g libového vepřového masa, 100 g suché fazolí, 100 g čočky, cibule, 2 stroužky česneku, pepř, mletá červená paprika, feferonka, 5 lžic kečupu, oregano, sůl, olej

Luštěniny uvaříme v neosolenej vodě. Vaříme je spolu proto, že než se fazole uvaří, čočka se mírně rozvařit a vytvoři zahušťující složku omáčky. Kym se luštěniny uvaří, připravíme si maso, nakrájíme ho na nudličky, připadne menší kostky. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme prolisovaný česnek, koření, maso a sol. Zlehka popražime, zalijeme vývarem z luštěnin a dusíme doměkka. Přidáme luštěniny, přidáme kečup a znovu podusíme, aby fazole prošla masovou chutí.

Žádné komentáře:

Okomentovat