18. září 2012

Čočka s brambory a rajčaty

120 g čočky, 3 střední cibule, 4 lžíce rostl. tuku, zázvor, kmín, kurkuma, 2 velká rajčata, 2 velké brambory, 2 stroužky česneku, kardamom, lžička skořice, 2 lžíce vody. sůl, cukr a kayanský pepř

Čočku namočíme přes noc, ráno vodu slijeme a čočku rozdrtíme na pastu. Jednu cibuli a zázvor zpracujeme stejně. Na rozpáleném tuku opečeme dosucha čočkovou a cibulovou pastu okořeněnou mletým kmínem, kayanským pepřem, kurkumou a solí. Hmotu přeneseme na podnos, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky cca 3cm velké. Na tuku opečeme kostičky do světle-hněda. Přidáme rajčata nakrájená na čtvrtky a pomalu pečeme cca 5 min. Pak přidáme brambory nakrájené na kostičky, sůl, cukr, lžíci vody a dusíme. Až jsou brambory skoro měkké, přidáme čočkové kostky. Nakonec smícháme v pánvičce česnek, kardamon a skořici se 2 lžičkami vody, podusíme a naklademe na pokrm.

Žádné komentáře:

Okomentovat