19. září 2012

Karbanátky z hrachu, krup a kapusty

250 g suchého hrachu, 120 g krup, 100 g kapusty, cibule, olej, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, majoránka, strouhanka, rostlinný tuk na smažení

Umýt hrách a kroupy uvaříme a umeleme spolu s uvařenými kapustou na masovém mlýnku. Vložíme do mísy vhodné na vymíchání karbonatkovej směsi. Očištěnou nadrobno posekanou cibuli zpěníme na troše rozehřátého oleje. Přidáme k hrachu spolu spolu z utřeným česnekem, solí, mletým černým pepřem a majoránkou. Množství koření dávkujeme podle vlastní chuti. Z takto připravených surovin vypracujeme kompaktní hmotu, ze které zformujeme male karbanátky. Obalíme je ve strouhance a smažíme v rozehřátém tuku z obou stran. Podáváme s čerstvou zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat