18. září 2012

Fazole na kari

350 g barevných fazolí, střední cibule, olej, 2 lžíce hladké mouky, lžička kari 

Fazole přebereme, propláchneme studenou vodou a namočíme aspoň na tři hodiny. V nové vodě je uvaříme v hrnci doměkka. Voda je asi 1 cm nad fazole. Až jsou fazole uvařené, tak zchladíme hrnec pod studenou vodou a poté je přeložíme do druhého hrnce a dáme opět vařit. Než začnou vařit, tak cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na oleji. Vmícháme kari, krátce osmahneme. Pak vmícháme mouku. Mouka musí tvořit kaši, jinak přidáme olej. Přidáme osmahnutou mouku s kari k vařícím fazolím, rozmícháme. Povaříme ještě 5-10 minut, často mícháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat