18. září 2012

Čočka na indický způsob

baliček čočky, sůl, mletý kmín, olej, cibule, česnek, 4 KL kari, zakysaná smetana, voda

Den dopředu si namočit čočku, aby se na druhy den kratší vařila. Na druhy den ji pořádně scedíme. Na oleji zpěníme cibulu a česnek. Čočku nasypeme do hrnce a na oleji ji aspon 10 minut prudce restujeme. Nepodléváme vodou. Čočka musíme dobře osmahnut. Přidáme lžičku mletého kmínu, sůl, 4 lžičky kari koření nebo kurkumy. Podlijeme čočku trochou vody a dusíme 40 minut. Behem dušení podléváme vodou. Když je čočka měkká a voda úplně odpařena, přidáme jednu zakysanou smetanu. Jídlo pořádně promícháme a necháme chviličku projít varem.

Žádné komentáře:

Okomentovat