18. září 2012

Čočkovo - bramborový prívarok

200 g suché čočky,750 g brambor, 0,5 l mléka, 200 ml zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, sůl, ocet

Čočku přebereme a odstraníme z ní nečistoty. Na sítku ji pod tekoucí vodou propláchneme, vložíme ji do hrnce, zalijeme 2 litry studené vody. Do téměř měkka ji uvaříme. Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na menší kostičky a přidáme spolu s 2 lžičkami soli k čočce. Vaříme do změknutí čočky i brambor. V mléce rozmícháme smetanu a mouku, což následně vlijeme do čočky s bramborami a za stálého míchání uvedeme do varu. Pokud máme rádi prívarok kyselejší můžeme přidat 1 PL octa.  Podáváme s fašírkou, případně opečenou klobáskou či párkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat