19. září 2012

Pikantní fazolová polévka

po 75 g černé, strakaté, bílé fazole., 2 cibule., 2 mrkve., 2 brambory., pórek., feferonka., 50 g oravské slaniny., 2 domácí klobásy., 200 g mletého vepřového a hovězího masa., 125 g pečené klobásy., pepř., špetku mletého muškátového oříšku., KL majoránky., l l masového vývaru

Fazole probereme, na sítku pod tekoucí studenou vodou omyjeme a na noc namočíme do 2 l vody. Na druhý den ji v téže vodě hodinu vaříme na mírném ohni pod pokličkou. Očistíme a omyjeme mrkev, cibuli a brambory. Pórek podélně překrojíme, omyjeme ho a pak spolu s feferonkou nakrájíme. Na malé kostičky nakrájenou slaninu opečeme na pánvi, přidáme cibuli a mrkev a podusíme 3 minuty. Po hodině vaření fazolí dolijeme do polévky masový vývar, přidáme opraženú zeleninu, pórek, nakrájené brambory a feferonku, na kolečka nakrájenou domácí klobásu a ještě asi 25 minut vaříme. Mleté maso a nadrobno nakrájenou pečenou klobásu ochutíme mletým pepřem, muškátovým oříškem, majoránkou, osolíme, dobře promícháme a vytvarujeme knedlíčky ve velikosti vlašského ořechu. Vložíme je do polévky a 7 minut vaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat