18. září 2012

Maďarský fazolový guláš

1 kg vepřového plecka, nebo stehna, 0,5 kg cibule, 5 až 7 stroužků česneku, sůl, mletý pepř, mletou červenou papriku, mletou chilli papriku, zeleninovou kořenící směs, lžíci hořčice, kečup, 3 rajčata, 2 zelené papriky , 2 mrkve, celer, 0,5 kg velké červené fazole, 2 vejce, polohrubou mouku, olej, majoránka.

Maso nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme sůl, zeleninovou kořenící směs, mletou červenou papriku, pepř, mletou chilli papriku, maso, na kolečka nakrájenou mrkev, celer pokrájený na kousky stejně velké jako kolečka z mrkve, oloupané a nakrájené rajčata, nakrájenou papriku , prolisovaný česnek, hořčici, kečup a dusíme téměř do měkka. Přidáme předem namočené fazole a dodusíme do měkka. Z vajec, mouky, soli a oleje připravíme polotuhé těsto, ze kterého naházíme do vroucí vody halušky. Halušky scedíme a promícháme s olejem. Když je už maso a fazole měkké, přidáme do guláše majoránku a odstavíme. Podáváme s haluškami./noky/.

Žádné komentáře:

Okomentovat