24. června 2012

Zapečená rajčata s těstovinami

8 větších rajčat, 250 g předem uvařených těstovin (připravených s jakoukoli omáčkou), 50 g tvrdého strouhaného sýra, máslo na vymazání mísy, sůl, pepř
Z omytých rajčat odkrojíme vršky, které můžeme využít například do zeleninového salátu. Lžičkou pak z rajčat vydlabeme dužinu,kterou nakrájíme a přimícháme k těstovinám. Rajčata uvnitř mírně osolíme a nepatrně opepříme. Potom je vrchovatě naplníme uvařenými těstovinami a dáme je do nízké remoskové mísy vymazané máslem, zakryjeme horkým víkem a pečeme asi 15 minut. Než rajčata vyjmeme z remosky, posypeme je sýrem, a když sýr začne trochu růžovět, vyjmeme je a ihned podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat