24. června 2012

Brambory zapečené s masem a vejci

700 g vařených brambor, 400 g jakéhokoli vařeného nebo pečeného masa, 4 natvrdo uvařená vejce, vejce, asi 100 ml mléka, balíček toastového plátkového sýra, máslo a strouhanka na vymazání a vysypání mísy, sůl, pepř
Vařené oloupané brambory nakrájíme na tenčí kolečka a poloviční množství rozložíme na dno máslem vymazané a strouhankou vysypané hluboké mísy remosky. Osolíme je a opepříme. Brambory pokryjeme nadrobno nakrájeným masem, plátky vařených vajec a pak opět dáme vrstvu brambor, osolíme je a poklademe plátky sýra. Asi 25 minut zapékáme. Když začne sýr zlátnout, zalijeme povrch vejcem rozšlehaným s mlékem a zapékáme ještě asi 10 minut. Obměna: Místo zbytků masa můžeme použít kolečka měkkého salámu, párků nebo jinou uzeninu.

Žádné komentáře:

Okomentovat