30. června 2012

Vydatná polévka s houskovými knedlíčky

Vaříme kostru z kuřete, která nám zbude po vykostění, nebo jakýkoliv vývar z masa nebo kostí, přidáme 1 mrkev, kousek celeru a petržele, 1 větší pórek a vaříme cca 3/4 hodiny. Vývar slijeme, pokrájíme mrkev, nadrobno rozsekáme pórek,přidáme i trochu obraného masa z kostry,dochutíme máslovou jíškou, muškátovým oříškem (strouhaným) a zavaříme houskové knedlíčky. Houskové knedlíčky: v misce smícháme ořech másla, vejce, sekanou petrželku a špetku muškátového oříšku,osolíme, přidáme strouhanku, aby těsto bylo vláčné, ale tužší. Po chvíli vypracujeme malé knedlíčky a vaříme ve vývaru cca 5 až 7 minut až vyplavou. Hotovou polévku dochutíme petrželkou, muškátovým oříškem, osolíme, přidáme trochu pepře případně podravku.

Žádné komentáře:

Okomentovat