30. června 2012

Chlebová polévka se zeleninou

tvrdý chléb, kořenová zelenina, masox,cibule, sůl, kmín, kousek uzeniny (všude libovou), vejce, troška rostlinného másla,trocha smetany, hrstka čerstvých nebo namočených sušených hub, petrželka,česnek
V jedné nádobě krátce povaříme trochu nakrájeného ztvrdlého chleba, rychle odstavíme.V polévkovém hrnci vaříme nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, přidáme masox, kmín, sůl, hlavně houby, ty se vaří nejdéle. Je-li vše měkké, propasíruji do polévky tolik vařeného chleba, aby polévka byla zahuštěná tak, jak máme rádi, ale aby nebyla nakyslá, to je třeba hlídat, přidávat chleba po menších částech. Nakonec vložíme na kolečka nakrájený párek či jinou uzeninu, prohřejeme, přidáme trochu smetany, kousíček rostlinného másla, petrželku, rozetřený česnek a polévkové koření.

Žádné komentáře:

Okomentovat