30. června 2012

Dršťková polévka ze sójového masa

1 kg uzených žeber (kostí), 50 až 100 g sójových kostek nebo sójového granulátu,3 dl kečupu, 3 dl mléka, 2 lžíce hladké mouky, velká cibule, celý pepř, bobkový list, majoránka, sladká paprika, pálivá paprika, sůl
Uzená žebra uvaříme v cca 2 a 1/2 I vody s několika kuličkami pepře, bobkovým listem a jednou velkou cibulí. Maso obereme z kostí, pokrájíme na drobné kousky a nasypeme zpět do přecezeného vývaru (množství dle uvážení, není potřeba použít všechno). Přidáme sladkou a pálivou papriku, kečup, majoránku a sójové kostky (drť) a vaříme dle návodu na obalu cca 20 minut. Na závěr polévku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v mléce a krátce povaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat