24. června 2012

Masové ragú s těstovinami

400 g těstovin (špagety, vřetýnka apod.), 250 g jakéhokoli vařeného nebo pečeného masa (umletého), velká mrkev,kousek celeru,  cibule, lžička oregana (nebo majoránky), 100 ml vývaru (i z kostky), 100 g tvrdého strouhaného sýra,2 lžíce oleje, sůl, pepř
Na oleji zpěníme v hluboké míse remosky drobně nakrájenou cibuli.Přidáme nastrouhanou mrkev a celer, osolíme, opepříme a necháme osmahnout. Vmícháme mleté maso, necháme orestovat, pak podlijeme vše nepatrně vývarem, ochutíme oreganem nebo majoránkou a podusíme doměkka. Nakonec přidáme uvařené, scezené těstoviny, promícháme a zakryté víkem necháme prohřát. Podáváme sypané strouhaným sýrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat