26. června 2012

Hrachová polévka s uzeným kolenem

1/4 kg žlutého loupaného hrachu, uzené koleno, mrkev, petržel, cibule, 3 brambory, kávová lžička sladké papriky, vegeta, trochu kmínu, 1 až 2 bobkové listy, kousek másla
Den předem si namočíme hrách s bobkovým listem. Pak jej dáme vařit na mírný oheň. Uzené koleno vaříme asi v litru vody až doměkka (maso má jít lehce od kosti).Mezitím si postrouháme mrkev a petržel, rozehřejeme máslo a na něm zpěníme krájenou cibuli a kmín, přidáme mrkev s petrželí a podlijeme trochou vody. Přidáme vegetu a sladkou papriku; podusíme.Takto připravenou zeleninu vložíme k vroucímu hrachu a dále vaříme. Přidáme nadrobno pokrájené brambory a maso z kolena. Je-li polévka příliš hustá, zředíme uzeným vývarem z kolena. Nakonec vsypeme posekanou petrželovou nať.

Žádné komentáře:

Okomentovat