24. června 2012

Drůbeží nákyp se zeleninou

400 g uvařeného nebo pečeného vykostěného drůbežího masa, 400 g uvařené brokolice (nebo květáku), 4 větší uvařené brambory, 2 jarní cibulky, 2 vejce, 200 ml smetany, trochu strouhaného muškátového oříšku (či jiné koření podle chuti), 100 g tvrdého strouhaného sýra, máslo na vymazání mísy, sůl, pepř
Drůbeží maso a brambory pokrájené na kostky, jarní cibulku na kolečka a uvařenou brokolici či květák rozebraný na růžičky promícháme se smetanou smíchanou s dvěma rozšlehanými žloutky,sýrem, kořením, trochou soli a pepře. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a celou směs dáme do máslem vymazané hluboké mísy remosky a pečeme dorůžova.

Žádné komentáře:

Okomentovat