30. června 2012

Rajská polévka „s utajenou mrkví"

lžíce oleje, velká cibule, 2 stroužky česneku, 1 dl smetany, 2 menší mrkve,rajský protlak, 0,5 kostky bujónu, sůl, pepř, bobkový list, oregano, cukr
Na oleji osmažíme cibuli, pokrájenou mrkev,česnek, zalijeme litrem vody, přidáme bujón,bobkový list, koření a 20 minut vaříme.vBobkový list vytáhnneme, povařenou zeleninu rozmixujeme tyčkovým mixerem (je možno prolisovat), dáme znovu na oheň, přidáme protlak, krátce povaříme, přilijeme smetanu,dochutíme solí a špetičkou cukru. K tomu podáváme smaženou housku. Polévku na talíři můžeme přizdobit malou špičkou zakysané smetany, kterou umístíme doprostřed.

Žádné komentáře:

Okomentovat