25. června 2012

Srbský fazolový hrnec

40 dkg bílé fazole, 2 I vody, polévková zelenina, 25 dkg uzené slaniny, rajský protlak, lžička majoránky, chilli, lžíce sladké papriky, 0,5 lžíce kyselé smetany
Fazole namočit přes noc, zeleninu nakrájet nadrobno, cibuli a brambory na kostičky,slaninu na nudličky - tu rozpustíme a přidáme zeleninu, cibuli a brambory a necháme cca 5 minut za stálého míchání osmahnout. Přidáme fazole a část vody,zbytek vody rozmícháme s protlakem, solí a kořením a přilijeme. Vaříme v tlakovém hrnci 20 minut (jinak asi 1,5 hodiny). Klobásu nakrájíme a přidáme před dovařením (asi 10 minut). Smetana se přidává dle chuti do talíře.

Žádné komentáře:

Okomentovat