24. června 2012

Drůbeží placičky

400 g uvařeného nebo pečeného vykostěného drůbežího masa,2 vejce, 2 vrchovaté lžíce tvrdého strouhaného sýra,2 lžíce nasekané petrželky, 2 krajíce chleba, trochu mléka,strouhanka na obalení, olej podle potřeby, sůl, pepř
Rozdrobený chleba smočíme na chvíli v trošce mléka. Drůbeží maso mezitím pomeleme nebo velice jemně pokrájíme. Přidáme k němu vejce, sýr, zelenou nať a rozdrobený chleba smočený v mléce,mírně vše osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Ze směsi tvoříme placičky, které obalíme ve strouhance a klademe do nízké mísy remosky s rozehřátým olejem. Opečeme je po obou stranách a hotové pokládáme na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného tuku. Podáváme s různě upravenými bramborami, s ochucenou majonézou nebo kečupem a se zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat