30. června 2012

Cibulová polévka od tchýně

4 cibule, 4 dkg tuku, lžíce hladké mouky,4 vejce, 1 1/41 vývaru, polévkové koření,pepř, 2 rohlíky nebo 4 lžíce perliček,4 lžíce strouhaného sýra (10 až 15 dkg)
Cibule nakrájené na jemné kroužky osmažíme na tuku (másle) do růžová, zaprášíme moukou a zalijeme masovým nebo drůbežím vývarem (2 kostky). Polévku povaříme asi 1/4 hodiny. Dle chuti dosolíme,mírně opepříme a ke konci varu metlou vmícháme bílky ze 2 vajec, jejichž žloutky dáme vcelku přímo na jednotlivé talíře spolu s osmaženými plátky bílého pečiva (bageta, rohlík) a lžící strouhaného tvrdého sýra (parmazán).

Žádné komentáře:

Okomentovat