30. června 2012

Porková mléčná polévka

2 pórky, 3 brambory, kostka masoxu,sůl, 6 lžic oleje, 15 dkg tvrdého sýra,1,5 litru vody, 0,5 I trvanlivého mléka, zelené natě (pažitka, petrželová nať, celerová nať, libeček), 3 rohlíky
Rohlíky nakrájím na kolečka silná asi 1 cm a opeču na suchém plechu v troubě. Do hrnce dáme 6 lžic oleje, na kterém podusíme na kolečka nakrájený pórek a na kostičky nakrájené brambory; osolíme, zalijeme vodou a přidáme masox (je také možné dát 1,5 I vývaru). Krátce povaříme a přidáme 0,5 I mléka. Před podáním přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, zelené koření. 

Žádné komentáře:

Okomentovat