30. června 2012

Vajíčková polévka

tuk, hladká mouka, bobkový list, 2 až 3 ks nového koření, 2 až 3 ks celého pepře,sůl, ocet, 4 až 5 vajec, smetana (mléko)
Z tuku a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme vodou a necháme vařit. Můžeme přecedit, aby byla pěkně hladká. Dolijeme vodou a přidáme bobkový list, koření, sůl a opět vaříme. V hrníčku si rozděláme smetanu s hladkou moukou, můžeme zředit mlékem a zakvedláme do polévky. Okyselíme trošku octem.Nakonec přidáme celá vejce (nerozkvedláváme,ale po rozbití skořápky vhodíme do hrnce celá). Vajíčka se srazí a pěkně plavou celá v polévce. Můžeme dochutit polévkovým kořením maggi.Na ozdobu sypeme krájenou pažitku nebo majoránku. Podáváme samotnou nebo s osmaženou houskou.

Žádné komentáře:

Okomentovat