27. května 2012

Celerový salát s kuřecím masem a ovocím


hlávka endivie nebo frisé salátu, střední celer, 3 řízky z kuřecích prsíček, 2 jablka, 3 lžíce citrónové šťávy, 2 pomeranče, 2 grepfruity, bílý jogurt, 100 ml smetany, sůl, čerstvě mletý pepř, 0,5 lžičky cukru. 0,5 lžičky kari koření, špetka chilli

Kuřecí prsíčka osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na oleji asi 5-6 minut. Maso necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky. Omytý salát natrháme na malé kousky a urovnáme do salátové mísy. Přidáme nakrájené kuřecí maso, jablka nakrájená na plátky a zakapaná citrónovou šťávou, najemno nakrájený celer a překrájené dílky pomeranče a grepu. Šťávu z pomerančů a grepů při krájení zachytíme a použijeme do marinády spolu s jogurtem a smetanou. Marinádu osolíme, přisladíme a okořeníme a salát jí přelijeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat