28. května 2012

Špagety se zelenými fazolkami, slaninou a rajčaty

400-500 g špaget,sůl ,400 g zelených fazolek, 2 lžíce olivového oleje ,150 g slaniny nebo parmské šunky, 2 stroužky drceného česneku ,2 velká rajčata nakrájená na plátky ,mletý pepř ,hrst lístků čerstvé bazalky ,50 g strouhaného parmezánu 
Podle návodu na obalu uvaříme špagety al dente. Fazolky očistíme, zbavíme vláken, rozkrojíme na polovinu a v mírně osolené vodě je uvaříme do měkka, ale křupava. Stačí jen pár minut, samozřejmě podle stáří a kvality fazolek. Hotové fazolky potom slijeme. Mezitím v hlubší pánvi nebo kastrolu rozehřejeme olej a opečeme na něm nakrájené plátky slaniny. Když je pěkně křupavá a opečená, přendáme ji stranou a na vypečeném tuku osmahneme česnek, přidáme plátky rajčat a osmahneme je krátce z obou stran, trvá to přibližně 5 minut. Stáhneme s ohně, podle chuti osolíme a přidáme uvařené fazolky. Směs s fazolkami vmícháme do uvařených scezených těstovin, přidáme opečenou slaninu, ochutíme mletým pepřem a bazalkou a podáváme posypané strouhaným parmezánem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat