29. května 2012

Samosa

na těsto : 400 g hladké mouky,100 g přepuštěného másla,150 ml vody nebo mléka,sůl
na náplň : 400 g brambor uvařených ve slupce, oloupaných a drobně nakrájených,400 g zeleného hrášku,1,5 lžičky hořčičného semínka,2 cibule nakrájené nadrobno,2 zelené chilli papričky,1,5 lžičky mletého zázvoru, lžíce turmeriku, kari nebo lžička kurkumy,1,5 lžičky garam-masaly (směs koření),2 lžíce usekaného zeleného koriandru,2 lžíce citronové šťávy,sůl,olej


Mouku smícháme se solí, přidáme přepuštěné máslo a promísíme. Přiléváme vodu nebo mléko, až vznikne nelepivé těsto, a pak přikryjeme utěrkou.
V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a opražíme na něm hořčičná semínka, přidáme pokrájenou cibuli a osmahneme. Přidáme chilli, zázvor a turmerik nebo kari a osmahneme. Přisypeme hrášek, garam-masalu a osolíme.Dusíme, až je hrášek měkký, přidáme nakrájené brambory, zelený koriandr a citronovou šťávu, promícháme a podusíme.Necháme vychladnout a poté směsí plníme těsto rozdělené na 12 tence vyválených dílů. Na každou placku dáme trochu směsi a zabalíme. Smažíme za průběžného otáčení do zlatohněda. 


Žádné komentáře:

Okomentovat