31. května 2012

Maso podle Michala Davida


3/4 kg vepřové kýty nebo kuřecích řízků, 3 vejce, 2 lžíce solamylu, 1,5 lžíce maggi, 1,5 lžíce majoránky, lžička soli, 1/4 lžičky pepře, 0,5 lžičky mletého kmínu, 0,5 lžičky kari, 0,5 lžičky worchestrové omáčky, trochu chilli, 8 - 10 stroužků česneku

Maso nakrájíme na řízky a lehce naklepeme. Ostatní suroviny smícháme. Do této směsi namáčíme řízky a skládáme do misky nebo jiné nádoby. Zbytkem marinády je zalijeme, nádobu uzavřeme (pokud na ni nemáme víčko tak alobalem), dáme do ledničky a necháme uležet. Pak rychle opékáme z obou stran na oleji. Takto naložené řízky prý vydrží v ledničce i dva měsíce, nemám to však ověřeno.

Žádné komentáře:

Okomentovat